Cum ajungi să ai o mentalitate de campion?

Poze cu începuturile mele în business? Check!

Hai că mi-am făcut și o intrare deosebită. Cu toții am avut dificultăți și ne-am pus de n luate câte k întrebarea „cum aș putea să fac primii mei bani?”

Pune înapoi cardul, calmează, respiră. Nu sunt o reclamă de pe Youtube și cel puțin pentru moment, n-am găsit copacul din care cresc bani. Însă vreau să îți împărtășesc unele din principiile mele financiare ce m-au ajutat să nu mă fac trapper până la vârsta asta.

Mă repet, nu sunt expert, sunt doar niște elemente ce au funcționat pentru mine. În primul rând am înțeles ce-s alea active și pasive, apoi am înțeles de la o vârstă destul de fragedă, că nu mi se cuvine absolut nimic, în special când vine vorba de bani. Și că pentru a primi x favoruri, trebuie să ofer timp, monetar sau alte servicii.

Un alt reper foarte important pentru mine a fost modul în care fac banii, care e mult superior numărului de bani pe care îl pot face. De ce? De aia. Glumesc, mi-am promis după 21 de primăveri, că nu mai vreau să trag pentru lucrurile care nu au o valoare reală pentru mine. Aș prefera oricând să mă trezesc la ce oră vreau și până la culcare, să fac doar activități care mă scapă de riduri, decât să-mi vând timpul unui troglodit a cărui planetă e plată și spune că sfârșitul lumii din 2012 s-a reprogramat pentru 2024. Poate să-mi ofere și de 10 ori mai mulți bani, nu voi acceptă.

Ce vă mai zic? Poate cât de important e să ai multe linii de venit? Însă nu vreau să intru pe acest teritoriu, să nu mă fac de boala copiilor. Fă ce zice popa, nu ce face popa. Baaaa dummm tssss. Te las să te gândești de unde mi-a venit asta.

Urmărește-mă pentru mai multe rețete. În scurt, timp îți promit că vei ajunge să îți permiți 10 pungi de semințe.

Lăsând prostiile de o parte, articolul de astăzi nu e despre mine. Vreau să te păzesc de fake gurus, oameni care știu ei mai bine ce să faci cu banii tăi sau persoane care vor să îți vândă materiale traduse din alte limbi. Textul îl aduce în prim plan pe un om onest, ale cărui rezultate sunt mai clare decât lumina zilei. Este vorba despre domnul Valentin Anghel. Un om cu multă experiență, care chiar înseamnă ceva pentru industria antreprenorială de la noi din țară. Îi voi lăsa și link-ul de la pagina de Facebook aici, că așa e frumos să faci cu invitații tăi.

Mottoul acestuia, după cum se poate observa și-n figura de mai sus este: „Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!”

Pe lângă faptul că are un mesaj foarte profund, un alt citat ce completează și întărește ce a spus Valentin, este chiar mottoul echipei Asu Politehnica Timișoara care spune în felul următor: „OBLIGATORIU ÎNAINTE„.

Am ținut neapărat să fac un scurt interviu cu Valentin, care e dedicat în special tinerilor sau persoanelor care sunt la început de drum în ale antreprenorialelor. Să începem cu începutul:

  1. Care este cea mai mare teamă a oamenilor când vine vorba de dezvoltare personală și care crezi că e leacul pentru ea?

V: O întrebare simpatică. Personal, am avut foarte multe temeri, dar dacă ne referim la frica psihologică, care se menține în mintea noastră din diferite segmente. Nu cred că e important cum să o depășim în x,y,z situații. Mult mai important decât atât e să înțelegem frica în sine. Să ne putem întrebări, de ce simt asta? de ce mă sperie acest fapt?

2. Multă lume spune că „banii sunt ochii dracului” și un număr exponențial de familii din România evită cu orice preț să vorbească despre bani în prezența copiilor, crezi că aceasta e o atitudine sănătoasă?

V: Sunt de părere că nu este o metodă bună să ascundem copii de bani/bancă nici măcar cățeii. Principalul motiv pentru care oamenii fug de bancă este că până acum câțiva ani, băncile scădeau cheltuieli de subzistență pentru fiecare membru al familiei, însă această regulă, nu se mai aplică. Prin urmare, banii nu sunt scăzuți dacă familia are 1 sau mai mulți copii.

3. Cum ar trebui să luăm decizia de a renunța la un business dacă vedem că acesta nu prosperă sub nicio formă?

V: Cu toții ne spun cum să dezvoltăm un business, cum să avem succes, cum să facem bani și cum să devenim bogați, însă absolut nimeni nu ne învață și când să renunțăm la un business! Pentru a învăța să câștigi trebuie să înveți NU să pierzi, ci să îți recunoști erorile și să accepți că aceea nu este calea ta! Calea potrivită poate fi cu totul alta! Cele mai bune decizii se iau detașat și conștient!

Doamnelor și domnilor, acesta a fost Valentin Anghel. Pe el îl puteți găsi și pe canalul de Youtube. Și chiar vă îndemn să vă abonați acolo dacă sunteți pasionați de acest segment al finanțelor.

Sursa foto: Arhivă personală, https://m.facebook.com/BrokerValentin

Acest articol a fost publicat în cadrul concursului Superblog 2021.

2 gânduri despre „Cum ajungi să ai o mentalitate de campion?

    1. Salut, Valentin. Mă bucur să aud că articolul a reușit să se ridice la pretențiile tale. Momentan nu am o meserie, recent am terminat facultatea și acum îmi concentrez timpul dezvoltării abilităților de copywriting.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.